Romania locurilor frumoase

Judetul Calarasi - obiective turistice Judetul Calarasi

Judetul Calarasi, Judete Romania

Judetul Calarasi (resedinta judetului este municipiul Calarasi) este situat in partea de Sud-Est a Romaniei, pe malul stang al fluviului Dunarea si al bratului Borcea si se invecineaza la nord cu judetul Ialomita, la est cu judetul Constanta, la vest cu judetul Giurgiu si sectorul agricol Ilfov iar la sud cu Bulgaria.

Suprafata judetului este de 5.088 km2, reprezentand 2,1% din teritoriul Romaniei, judetul Calarasi ocupand locul 28 ca marime in randul judetelor tarii.

Relieful judetului Calarasi este reprezentat de campie, lunci si balti. Fiind predominanta, campia se grupeaza in patru mari unitati: Campia Baraganului Mostistei (Baraganul Sudic), Campia Vlasiei, Campia Burnazului, Lunca Dunarii.

Principala bogatie naturala o constituie terenurile agricole care ocupa peste 84 % din suprafata judetului. Solurile, constituite in cea mai mare parte din diferite tipuri de cernoziomuri si din soluri aluvionale, au o fertilitate ridicata, ceea ce permite practicarea pe scara larga a agriculturii, predominant fiind caracterul cerealier al productiei vegetale.

Localizare Judetul Calarasi

Scrie review Judetul Calarasi

Ai vizitat Judetul Calarasi? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii