Romania locurilor frumoase

Gradina Zoologica, Calarasi

Gradina Zoologica, Calarasi, Calarasi

Gradina Zoologica Calarasi si-a deschis portile la 1 iunie 1980 sub conducerea lui Gheorghe Tatavura care s-a inteles cu conducerea judeteana si a adus cateva specii de mamifere, atat salbatice cat si domestice, precum si colectie de pasari exotice ce-i apartineau. Gradina Zoologica din Calarasi a cunoscut o rapida crestere devenind una dintre cele mai mari gradini zoologice din Romania, atat ca suprafata cat si ca numar de specii.

In februarie 1985, din cauza unui dig nefinalizat s-a produs o inundatie ce a acoperit intreaga gradina zoologica. Un numar foarte mic de animale au putu fi salvate, printre care si un urs carpatin care a avut puterea de a sta o noapte intreaga intr-un pom, dimineata urcand in barca care ii fusese special ancorata langa pom.

In anul 1990 la Gradina Zoologica din Calarasi erau gazduite animale unicat in Romania, lucru care s-a datorat schimburilor de animale intre Gradina Zoologica din Calarasi si alte astfel de locatii din strainatate.

Dupa 1990, ca si economia tarii, Gradina Zoologica a cunoscut un regres. Este singura gradina zoologica din Romania care reproduce jaguarul, tigrul siberian si strutul Emu. In 10 ani s-au obsinut peste 60 de exemplare de tigrii si jaguari. O parte din acesti tigri au ajuns la Circul Globus unde au fost dresati si participa la spectacole. Gradina zoolgica din Calarasi este o "exportatoare" pentru celelalte gradini zoologice din Romania. O pereche de animale unicat in tara il formeaza ursii de Alaska (grizzly), Rom impreuna cu perechea sa Anita, ce au peste 1,2 tone greutate si care au facut parte din colectia lui Nicolae Ceausescu, dupa 1990 ajungand la Calarasi. Cea mai noua constructie in cadrul Gradinii Zoologice este Aquaterrarium-ul ce insumeaza o colectie de pesti extici, serpi si reptile. in prezent gradina zoologica este administrata de inginerul zootehnist Cristian Tatavura, fiul celui care a pus bazele gradinii zoologice.

Localizare Gradina Zoologica, Calarasi

Scrie review Gradina Zoologica, Calarasi

Ai vizitat Gradina Zoologica, Calarasi? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii