Romania locurilor frumoase

Muzeul Dunarii de Jos, Calarasi

Muzeul Dunarii de Jos, Calarasi, Calarasi

Muzeul Dunarii de Jos Calarasi a luat nastere in anul 1951 avand ca profil arheologia. Dezvoltarea sa a fost posibila datorita unui grup de intelectuali calaraseni entuziasti in frunte cu Nita Anghelescu (fostul director al muzeului), Vasile Culica, Gheorghe Florea, etc. Acestia au descoperit numeroase situri arheologice si monumente istorice, lucru care a dus la cresterea patrimoniului si implicit necesitatea schimbarii in mai multe randuri a locatiei muzeului.

In anul 1968, la reinfiintarea judetului Ialomita, muzeul functioneaza ca Sectia Arheologie a Muzeului Judetean Ialomita din Slobozia.

In anul 1981 Sectia Arheologie devine Muzeul Judetean Calarasi, dupa 9 ani devenind Muzeul Dunarii de Jos.

In anul 2003 se reinfiinteaza Sectia Arheologie in care activitatea este desfasurata de 4 arheologi, 2 muzeografi, 2 conservatori si un restaurator, alaturi de personalul auxiliar.

Activitatea de cercetare desfasirata in cadrul muzeului se concretizeaza printr-o colectie de peste 40.000 de piese. Sectiei Arheologice li s-au alaturat in multe cauzuri specialisti de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, Institutul de Arheologie Vasile Parvan Bucuresti si de la muzee din Constanta, Galati, Buzau.

In ultimul deceniu, Muzeul Dunarii de Jos a deschis o serie de proiecte cu tema etnografica ce s-a bucurat de o larga apreciere a publicului calarasean: Lana (1999-2001), Traditii pascale (2001), Flori de mina si etnologie (2004), Traditii de Craciun la Dunarea de Jos (2004-2005).

Localizare Muzeul Dunarii de Jos, Calarasi

Scrie review Muzeul Dunarii de Jos, Calarasi

Ai vizitat Muzeul Dunarii de Jos, Calarasi? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii