Romania locurilor frumoase

Muzeul Satului Musatesti

Muzeul Satului Musatesti, Musatesti

Muzeul Satului Musatesti este organizat in Caminul Cultural din localitate si evoca, prin exponate si documente unice, momente importante din viata asezarii si din activitatea tribunului taranilor, Constantin Dobrescu - Arges, nascut pe aceste meleaguri la 28 iunie 1856.
Colectia de etnografie este extrem de bogata si reprezinta o marturie vie a creatiei populare si a ocupatiilor traditionale din localitate.

Aici regasim universul gospodariilor traditionale romanesti transpus printr-o expozitie inedita, ce cuprinde obiecte de uz casnic, tesaturi de interior, cusaturi, piese de port popular traditional, obiecte legate de datini si obiceiuri locale, precum si o colectie de istorie memoriala.
De asemenea, atelierele olarilor prezinta tipuri vechi de vase, precum fiertura, oala cu bariera, codana (oala mare de untura), oalele de moti etc.
Multe dintre obiectele expuse in muzeu reprezinta piese de arta populara de o deosebita valoare.

Invatatorul, publicistul, juristul si politicianul Constantin Dobrescu-Arges este omul sub indrumarea caruia a luat fiinta, in anul 1879, Ateneul Central Rural, care a contribuit esential la formarea spirituala a locuitorilor din Musatesti si din localitatile limitrofe, constituind un remarcabil centru cultural, prin desfasurarea de activitati teatrale, crearea unei biblioteci publice destinate satenilor, initierea aparitiei unor reviste si a periodicelor "taranul", "Gazeta poporului" si "Gazeta taranilor", precum si prin infiintarea unei tipografii locale. Ateneul Central Rural din Musatesti a fost inclus in lista monumentelor istorice de arhitectura din judetul Arges.

Localizare Muzeul Satului Musatesti

Scrie review Muzeul Satului Musatesti

Ai vizitat Muzeul Satului Musatesti? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii