Romania locurilor frumoase

Muzeul de Etnografie si Arta Populara Campulung

Muzeul de Etnografie si Arta Populara Campulung, Campulung Muscel

Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Campulung se regaseste in cea mai veche constructie civila din municipiu, un monument de arhitectura din secolul al XVIII-lea, construit in stil muscelean, cu parter si etaj.
Cunoscuta sub numele de Casa stefanescu, edificiul este un adevarat monument de arta veche romaneasca. A fost proprietatea familiei boierului Gheorghe stefanescu si a fost restaurata dupa planurile arhitectului campulungean Dumitru Ionescu Berechet.
Proiectul a fost premiat la Salonul oficial de arhitectura din anul 1928, Dumitru Ionescu Berechet luandu-si doctoratul in arhitectura cu aceasta lucrare.

Cladirea a capatat aspect de locuinta tipica din zona Muscel, avand doua etaje si un foisor larg, cu stalpi din lemn sculptat si acoperisul din sita. in interior se gasesc camere cu bolti arcuite, usi cu ancadramente din piatra sculptata si ferestre cu vitralii pe teme istorice. De asemenea, se pastreaza caminele arhaice din teracota smaltuita si mobilierul rustic, specific satului muscelean.

In anul 1948, cladirea a fost donata Academiei Romane cu scopul de a deveni muzeu, iar in anul 1952 se reorganizeaza aici Muzeul Orasenesc Campulung avand patru colectii: istorie, stiintele naturii, arta populara, arta plastica.
Din anul 1977 devine sectia de etnografie si arta populara avand in structura sa: interioare taranesti specifice zonei Muscel, port popular muscelean de o mare diversitate, obiecte caracteristice ocupatiilor traditionale din mediul rural din acest areal geografic, precum si o bogata colectie de ceramica.

In curtea muzeului este amplasata statuia unei taranci ce poarta o marama musceleana, opera a sculptorului Constantin Baraschi, originar din orasul Campulung.
Adresa: Strada Republicii, Nr. 5, Campulung, judetul Arges.

Localizare Muzeul de Etnografie si Arta Populara Campulung

Scrie review Muzeul de Etnografie si Arta Populara Campulung

Ai vizitat Muzeul de Etnografie si Arta Populara Campulung? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii