Romania locurilor frumoase

Oltenita - obiective turistice Oltenita

Oltenita, Judetul Calarasi

Atestat documentar printr-un document lasat de domnitorul Neagoe Basarab si datat la 13 aprilie 1515 urmat apoi de notarea pe prima harta a Tarii Romanesti intocmita de stolnicul Constantin Cantacuzino, localitatea Oltenita este situata in sud-vestul judetului Calarasi ,pe malul stang al fluviului Dunarea si la confluenta acestuia cu raul Arges, la 65 Km de Bucuresti de care este legata prin D.N. 4 si cale ferata si la 70 Km de municipiile Calarasi si Giurgiu de care este legata prin D.N.31 si respectiv D.N. 4 precum si prin Fluviul Dunarea in ambele directii (Calarasi si Giurgiu).

De-a lungul timpului,ea a fost martora a numeroase razboaie duse pe aceste locuri in evul mediu si epoca moderna (incursiunile lui Mihai Viteazu -1594 -1595 - asupra cetatilor turcesti din dreapta Dunarii, ciocnirile si luptele dintre austrieci si turci,etc )

Datorita pozitiei sale geografice si beneficiind de un pamant fertil,vegetatie bogata, fauna diversa,clima temperata etc. si fiind un vad bun de trecere peste Dunare, cap de pod si loc de depozitare de grane, vama, punct de carantina si granita, Oltenita si-a dobandit un important rol economico-social, lucru ce a determinat fondarea la 23 aprilie 1853 a orasului Oltenita

In timpul razboiului de independenta, Oltenita s-a constituit ca punct principal de aparare a capitalei, lucru dovedit chiar prin inspectia zonei frontului de catre Regele Carol I al Romanie. Luptele desfasurate pe teritoriul orasului in timpul celor 2 razboaie mondiale au facut din Oltenita, o localitate cunoscuta de marii comandanti militari si oameni politici ai vremii.

Localizare Oltenita

Scrie review Oltenita

Ai vizitat Oltenita? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii