Romania locurilor frumoase

Tara Oasului - obiective turistice Tara Oasului

Tara Oasului, Zone turistice

Tara Oasului este o Romanie populara, adica o regiune geografica si etno-culturala romaneasca alcatuita din Depresiunea Oasului si din muntii care o delimiteaza: Muntii Oas si Muntii Gutai cu ramificatiile lor. Este aflata in nordul Transilvaniei, in actualul judet Satu Mare.
Tara Oasului este situata pe itinerarul Satu Mare - Sighetul Marmatiei la aproximativ 50 km de Satu Mare. Este o depresiune intramontana situata intre ramele muntilor Oas si Gutai cu ramificatiile lor si cuprinde o suprafata de 614 km2. Tara Oasului se intinde de la Turt - Gherta Mare - Gherta Mica (in limita vestica) pana la pasul Huta - 640 m altitudine (in limita estica) si de la Camarzana (in nord) coboara in sud pana la muntii ce imprejmuiesc localitatile Orasu Nou - Racsa - Vama.
Tara Oasului se intinde pe aproximativ 755,30 km2, de la Turt - Gherta Mare - Gherta Mica (in limita vestica) pana la pasul Huta - 640 m alt (in limita estica) si de la Camarzana (in nord) coboara in sud pana la muntii ce imprejmuiesc localitatile Orasu Nou - Racsa - Vama. Tara Oasului cuprinde urmatoarele comune si sate apartinatoare: Orasu Nou, Prilog, Racsa, Remeti, Orasu Nou-Vii, Certeze, Huta Certeze si Moiseni, Vama, Vama Bai, Calinesti-Oas, Lechinta, Coca, Dumbrava, Tarsolt, Aliceni, Trip Bai, Boinesti, Bixad, Camarzana, Batarci, Tarna Mare si Negresti-Oas (oras).

Localizare Tara Oasului

Scrie review Tara Oasului

Ai vizitat Tara Oasului? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii