Romania locurilor frumoase

Podu Dambovitei - obiective turistice Podu Dambovitei

Podu Dambovitei, Judetul Arges

Podu Dambovitei reprezinta un punct turistic de interes pentru cei ajunsi in aceste locuri dornici de relaxare. Acesta se afla intr-un cadru natural unic, in culoarul Rucar Bran, in mijlocul Muntilor Iezer-Papusa, dar si la intersectia Muntilor Bucegi cu Muntii Leaota.
Denumirea localitati a fost data de la un pod faurit din lemn inca de pe vremea primelor atestari documentare ale localitatii, pod care reusea sa permita circulatia dinspre Brasov spre Pitesti prin culoarul Rucar Bran.
Comuna Dambovicioara se afla la granita cu Brasovul, este pentru cine cauta peisaje pitoresti, locul ideal pentru petrecerea unei vacante rustice mai ales ca zona este una impresionanta.
Satul Podu Dambovitei se afla situat in comuna Dambovicioara, foarte aproape de pestera cu acelasi nume, avand un numar nu foarte mare de locuitori - circa 750 de oameni vietuiesc in aceste locuri.
Principala indeletnicire a locuitorilor din aceste locuri este pastoritul. in fiecare toamna are loc ravasitul oilor, moment de mare bucurie si incantare printre localnici. Podu Dambovitei pastreaza traditii nealterate de cateva milenii. Cantece de oierit, doine, hore pot fi culese aproape de la fiecare batran al satului, in zeci de variante. La fel, portul popular are aici sute de taine si simboluri pe care tot cei batrani stiu a le descifra si interpreta.
Tot aici cunoscutul dramaturg Paul Everac a initiat un proiect cultural care a insemnat crearea unui complex de statui in aer liber la iesirea din sat. Acum satul a devenit o adevarata zona de turism rural existand aici o multime de pensiuni.
Cale de acces: Satul Podu Dambovitei este situat la soseaua nationala, pe DN73 (Pitesti-Brasov), la 5 kilometri de Rucar si la 29 km de Campulung, fiind principala poarta de acces catre o serie de trasee turistice ce duc catre Muntii Iezer-Papusa, Piatra Craiului, Bucegi si Leaota.

Localizare Podu Dambovitei

Scrie review Podu Dambovitei

Ai vizitat Podu Dambovitei? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii