Romania locurilor frumoase

Brasov - obiective turistice Brasov

Brasov, Judetul Brasov

Brasov, resedinta judetului cu acelasi nume, situat la o altitudine medie de 625 m, este asezat in Depresiunea Barsei, in curbura Carpatilor, avand in spate masivele Piatra Mare si Postavaru, strajuit din trei parti de dealurile Tampa, Straja (Warthe) si Dealul Cetatii. Teritoriul administrativ al orasului Brasov se incadreaza in partea sudica a depresiunii Brasovului, la contact cu rama muntoasa, respectiv cu fluxul intern al Carpatilor Orientali.
La doar 12 km de Brasov, statiunea Poiana Brasov, parte componenta a municipiului Brasov din punct de vedere administrativ, este amplasata pe versantul nordic al Masivului Postavaru (varful Cristianul Mare -1799m), din cadrul Carpatilor de Curbura, fiind la ora actuala cea cea mai complexa statiune a sporturilor de iarna din tara. Poiana Brasov este incadrata de statiuni si cabane turistice situate de-a lungul vaii Prahovei si a Timisului si in Muntii Bucegi, de asemenea de-a lungul vaii Garbovei, Piatra Mare si Piatra Craiului.

Clima Brasovului are un specific temperat-continental, caracterizandu-se prin nota de tranzitie intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental: mai umeda si racoroasa in zonele de munte, cu precipitatii relativ reduse si temperaturi usor scazute in zonele mai joase.
Temperatura medie multianuala a aerului este de 7,6 gade C, temperatura maxima absoluta fiind de 37 grade C in luna august. Umiditatea aerului are valori medii anuale de 75%. Precipitatiile atmosferice au valori de 600-700 mm/an. Vantul la sol are directii predominante dinspre vest si nord-vest si viteze medii cuprinse intre 1,5 si 3,2 m/s.
Durata medie anuala a stratului de zapada : 70,8 zile la Brasov,
Vegetatia : Particularitatile reliefului, climei si solului imprima vegetatiei de pe teritoriul zonei Brasov o serie de caracteristici locale. Distributia altitudinala a climei se reflecta in zonalitatea pe verticala a vegetatiei. Daca muntii inalti si mijlocii sunt imbracati cu paduri masive de rasinoase, cei josi sunt dominati de foioase.

Localizare Brasov

Scrie review Brasov

Ai vizitat Brasov? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii