Romania locurilor frumoase

Constanta - obiective turistice Constanta

Constanta, Judetul Constanta

Resedinta a judetului si centru administrativ, municipiul Constanta este al doilea ca marime si importanta economica din Romania. Datele istorice indica faptul ca primele asezari au luat fiinta acum 2500 de ani, in secolul VI i.H., fiind intemeiate de colonistii greci sositi pe aceste meleaguri tocmai din Milet.
in epoca greaca si cea romana, era cunoscut sub denumiri ca Tomeus, Tomos, Tomeis si cel mai frecvent Tomis.
in sec. al XV-lea, Dobrogea cade sub stapanire otomana iar turcii vor numi anticul Tomis - Kustenge. Dupa razboiul de Independenta, in anul 1877, incepe modernizarea vechiului port maritim, aflat in zilele noastre intre primele cinci din lume.
Marturii ale trecerii timpului stau o sumedenie de vestigii antice precum Edificiul Roman cu Mozaic, din care s-au pastrat aproximativ 700 de metri patrati, fostele bai publice ale vechiului Tomis, Zidul de incinta Romano - Bizantin al vechii cetati, care dateaza din sec. IV-VI d.Hr si reteaua sa de catacombe care strabate adancurile orasului. Timpul si perseverenta arheologilor au scos la iveala noi si noi vestigii din perioada romana situate in zona peninsulara a orasului.
Toate descoperirile, unele datand din perioada paleolitica, de o deosebita valoare istorica, raritati sau unicate, precum cele 24 de statuete de lut ars de tip Tanagra, bustul zeitei Isis, cele doua statui ale zeitei Hecate, Fortuna cu Pontos - protectorii vechiului Tomis - Sarpele Glycon, Ganditorul si sotia sa, adevarate capodopere a artei neolitice, sunt expuse in interiorul Muzeului de Istorie si Arheologie.

Localizare Constanta

Scrie review Constanta

Ai vizitat Constanta? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii