Romania locurilor frumoase

Topoloveni - obiective turistice Topoloveni

Topoloveni, Judetul Arges

Orasul Topoloveni este situat in partea central - sudica a Romaniei, in nord-vestul Munteniei, in partea de sud - est a judetului Arges, la contactul dintre lunca Argesului si dealurile din platforma Candesti. Localitatea este traversata de drumul national Bucuresti - Pitesti DN7, aflandu-se la 95 km de Bucuresti si 20 km de Pitesti. Paraul Carcinov strabate localitatea de la nord la sud, iar raul Arges scalda localitatea la limita sa sudica.

Situat in partea centrala a Romaniei, in nord - vestul Munteniei, si in doua subunitati morfostructurale, Piemontul Getic si subunitatea colinara a Campiei Romane, orasul Topoloveni este preferat de turistii care doresc sa se recreeze tot in mediul urban, dar departe de factorii perturbatori. Pentru ca in localitate se ajunge usor, pe DN 7 Bucuresti - Pitesti, turistii nu se sfiesc sa viziteze zona de mai multe ori pe an.

Orasul Topoloveni a reusit sa se remarce pe raza judetului Arges prin reteaua hidrografica bogata, prin zacamintele de titei si de gaze naturale, dar si prin materialul lemnos.
Sunt documente care sustin ca la 1700 pe harta Tarii Romanesti (tiparita la Padova), stolnicul Constantin Cantacuzino a notat numele unde se aflau podgoriile ce produceau cele mai bune vinuri, printre ele figurand si cele de la Topoloveni.

Localizare Topoloveni

Scrie review Topoloveni

Ai vizitat Topoloveni? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii