Romania locurilor frumoase

Rasnov - obiective turistice Rasnov

Rasnov, Judetul Brasov

Rasnov este situat in centrul tarii, in partea superioara a "Tarii Barsei", amplasat la poalele masivului Postavaru, la mica distanta de muntii Bucegi si Piatra Craiului.
SCURT ISTORIC RASNOV: Rasnovul este o asezare straveche, primele documente care amintesc de "Cumidava " datand din epoca dacica. Asezarea a imprumutat numele sau castrului ridicat de cuceritorii romani, ruinele acestuia aflandu-se la cca. 3 km de Rasnovul contemporan.
Se pare ca primii colonisti sasi la Rasnov provin de pe malul stang al Rinului, din "Rosenau", o asezare care ar fi dat si denumirea germana a orasului Rasnov - "Rosenau", Valea Trandafirilor.
Situat pe vechiul drum comercial care lega, prin trecatoarea Bran , batrana cetate a Brasovului de capitala de odinioara a Tarii Romanesti - Campulung Muscel , orasul Rasnov a fost mentionat deseori in documentele medievale ca orasel targ.
Dupa primul razboi mondial, cadrul geografic favorabil ofera Rasnovului o noua oportunitate economica: turismul. Statutul de statiune climaterica a fost primit de comuna Rasnov in anul 1929.
In perioada comunismului, pentru Rasnov optiunea autoritatilor a fost industrializarea, statul construind cartiere de locuinte pentru cei veniti sa ocupe locurile de munca, iar comuna Rasnov a devenit oras.

Localizare Rasnov

Scrie review Rasnov

Ai vizitat Rasnov? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii