Romania locurilor frumoase

Cheile Rasnoavei

Cheile Rasnoavei, Rasnov

Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stanca alba, calcaroasa (Muchia Cheii), care se sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei. Apele din sudul crestei care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii.
In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.
Alaturi de aceste trasee, in Cheile Rasnoavei au aparut si alte trasee care pot fi cu usurinta reperate, fiind marcate foarte vizibil cu vopsea, aplicata pe stanca. Foarte interesante sunt traseele din Peretele sudic al Postavarului (Abruptul Itwig) si din Vanga Mare. Baza de plecare pentru peretele sudic al Postavarului este cantonul forestier Poiana Inului.
Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A - Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est.
De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.

Localizare Cheile Rasnoavei

Scrie review Cheile Rasnoavei

Ai vizitat Cheile Rasnoavei? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii