Romania locurilor frumoase

Cetatea Taraneasca Rasnov

Cetatea Taraneasca Rasnov, Rasnov

Simbolul orasului Rasnov este reprezentat de Cetatea Taraneasca, constructie amplasata pe o stanca abrupta care domina orasul, fiind vizibila de la distanta. Amintita pentru prima data in documente in anul 1355, cetatea a fost construita ca o cetate taraneasca, fiind ridicata de locuitorii Rasnovului cu scopul de a se adaposti si apara in vremurile invaziilor vrajmase, trecutul ei fiind strans legat de intreaga dezvoltare istorica a orasului. Cetatea a facut fata multor asedii, luptatorii ei au trebuit sa deschida portile o singura data in anul 1612 din cauza lipsei de apa. Acest eveniment revine in memorie si datorita fantanei pe care o vedem in mijlocul cetatii ruinate.
In ultimii ani, Cetatea Taraneasca a fost vizitata de un numar din ce in ce mai mare de turisti, atat datorita promovarii sustinute de catre autoritatile locale cat si investitiilor realizate in zona.
In prezent Cetatea Taraneasca nu este deschisa publicului, fiind necesare unele lucrari de refacere si consolidare, datorita deteriorarii in timp si a unor lucrari gresit executate de catre societatea care a administrat acest monument.

Localizare Cetatea Taraneasca Rasnov

Scrie review Cetatea Taraneasca Rasnov

Ai vizitat Cetatea Taraneasca Rasnov? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii