Romania locurilor frumoase

Nucsoara - obiective turistice Nucsoara

Nucsoara, Judetul Arges

Fiecare localitate mica sau mare, este individualizata prin: asezarea geografica, specificul economic si traditii culturale. Nucsoara exceleaza prin frumusetiile sale naturale de exceptie, cat si prin trecutul sau istoric. Istoria acestui tinut de legenda de la poalele muntilor Fagaras este fascinanta, tulburatoare, avand in vedere rezistenta la agresiunile dictaturii, dar si acuratetea sufleteasca, priceperea si harnicia locuitorilor sai. Nimic nu a alterat demnitatea, iubirea de pamantul natal si de obiceiurile strabune, ale acestor locuitori ai Nucsoarei. Aici se identifica trecutul si prezentul: nucsorenii de astazi sunt aceiasi cu strabunii lor.

Pe valea Raului Doamnei in sus, spre nord, unde domina culmea "Varfului Strungii", la poalele muntilor Fagaras, intr-o ultima constelatie de asezari rurale, se afla comuna Nucsoara. Ea se compune din satele Nucsoara, Gruiu, Sboghitesti si Slatina. Sunt sate nu prea mari si distantate intre ele, cum sunt de regula localitatiie din zonele de trecere deal-munte ale tarii noastre, aceste vetre de civilizatie sateasca care au rezistat in timp vanturilor si istoriei.

Aceste sate sunt situate intr-o zona de trecere, de legatura, nu numai dintre deal-munte, munte-deal, dar - social-istoric vorbind - si intre Ardeal si Muntenia, Muntenia si Ardeal. Oamenii acestor locuri au fost dintotdeauna o dovada vie a unui adevar fundamental: acela ca nimic nu-i deosebeste ca spirit si limba, ca viata, obiceiuri si port, pe fratii din Transilvania de cei din Tara Romaneasca si Moldova, din Dobrogea si Banat.

Localizare Nucsoara

Scrie review Nucsoara

Ai vizitat Nucsoara? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii