Romania locurilor frumoase

Iasi - obiective turistice Iasi

Iasi, Judetul Iasi

Orasul Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat mereu, puternic, o autentica viata romaneasca. Capitala a Moldovei, orasul a dat patrimoniului national inestimabile valori materiale si spirituale, a inscris in istoria tarii pagini glorioase, ramase durabil in constiinta poporului.

Situat in apropierea granitei de est a Romaniei, Iasul va fi dupa integrarea in Uniunea Europeana, un principal pol de dezvoltare al partii estice a Uniunii Europene.
Puternic centru universitar, cu peste 60.000 studenti anual in 5 universitati de stat si 3 universitati private (Universitatea Al. I. Cuza este si cea mai veche universitate din tara)
Puternic centru cultural (sintagma de "capitala culturala a Romaniei" este frecvent utilizata) si istoric (in 2008 se vor sarbatori 600 ani de atestare documentara a Iasului)
Oras cu un impresionant patrimoniu cultural si religios - peste 50 de biserici, intre care Biserica Trei Ierarhi, simbol al orasului (Nicolae Iorga spunea ca "Iasul e, inainte de toate, o biserica - biserica bisericilor trecutului nostru.")
Oras multicultural, in care activeaza numeroase Centre Culturale straine (francez, german, al Americii Latine, British Council, ) alaturi de Comunitatea Elena, Comunitatea Italiana, Comunitatea Evreilor.

Localizare Iasi

Scrie review Iasi

Ai vizitat Iasi? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii