Romania locurilor frumoase

Calan - obiective turistice Calan

Calan, Judetul Hunedoara

Orasul Calan este situat in partea de nord a depresiunii Tara Hategului, pe valea inferioara a raului Strei. Asezarea veche a orasului se afla in partea stanga a raului pe drumul national DN 66 (respectiv E79), iar orasul nou este asezat pe terasa Streiului, in partea dreapta a raului, pe drumul judetean care leaga Calanul de satele din comuna Martinesti (Orastie) si se intinde impreuna cu satele apartinatoare pe o suprafata de circa 101,5 km2
in cadrul judetului Hunedoara orasul are o pozitie centrala, se gaseste la altitudinea de 200 - 300 m deasupra nivelului marii.
Zona in care este asezat orasul Calan si satele apartinatoare, avand un sol bogat, o fauna si o flora variata, a oferit conditii prielnice pentru dezvoltarea asezarii omenesti din cele mai vechi timpuri.
Urmele materiale descoperite in oras si satele care intra in componenta sa, atesta ca teritoriul de astazi al orasului a fost locuit din epoca neolitica veche (5500 - 3500 i.e.n.) astfel, din aceasta perioada, au fost gasite in cele doua pesteri din dealul Magura unelte de piatra, oase de animale, vase de ceramica.

Localizare Calan

Scrie review Calan

Ai vizitat Calan? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii