Romania locurilor frumoase

Buzoesti - obiective turistice Buzoesti

Buzoesti, Judetul Arges

Buzoesti este o comuna in judetul Arges, Muntenia, Romania, formata din satele Bujoreni, Buzoesti, Cornatel, Curteanca, Ionesti, Podeni, Redea, serboeni, Tomsanca, Vladuta si Vulpesti (resedinta).
Comuna Buzoesti este o unitate teritorial-administrativs, din Romania, Regiunea Sud-Muntenia, situats in sudul judetului Arges, invecinandu-se
- la sud cu comuna Ungheni,
- la nord cu orasul Costesti si comuna Suseni,
- la est cu comunele Rociu, Negrasi si Recea,
- la vest cu comunele Stolnici, Lunca Corbului si Harsesti.

Hotarele cu aceste localitsti sunt delimitate prin drumuri vicinale sau prin detalii de planimetrie stabilite in mod conventional (vsi, dealuri, msguri, etc)
Comuna Buzoiesti este situats la 32 km de municipiul Pitesti si la 10 km de orasul Costesti. Localitatea este strsbstuts de soseaua nationals Pitesti - Rosiori de Vede (DN65A), cu o ramificatie spre Alexandria din centrul satului Vulpesti (DJ504).
Suprafata teritoriului administrativ al comunei Buzoiesti este de 15995 ha, intravilanul reprezentand 7,44% din total.
Populatia comunei este de 6162 locuitori, fiind distribuits in cele 11 sate componente.
in perioada 2002-2006, a fost evidentiats o scsdere a numsrului total de locuitori. Numsrul de nou-nsscuti a crescut in perioada 2002-2006, ridicand rata natalitstii, inss acesta a fost depssit de mortalitate.
Plecsrile din comuns sunt mai numeroase decat stabilirile, determinand astfel o valoare negativs a sporului miscsrii migratorii.
in ceea ce priveste forta de muncs, se observs cs singurul sector care inregistreazs o crestere este invstsmantul. Sectoarele cu un numsr mai ridicat al salariatilor sunt industria, constructiile si agricultura.

Localizare Buzoesti

Scrie review Buzoesti

Ai vizitat Buzoesti? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii