Romania locurilor frumoase

Manastirea "Sfanta Treime", Ionesti

Manastirea "Sfanta Treime", Ionesti, Buzoesti

Manastirea "Sfanta Treime" si legenda miracolelor de la Ionesti


Manastirea "Sfanta Treime" - Ionesti, cunoscuta si sub denumirea de Manastirea "infricosata Judecata", se afla in comuna argeseana Buzoesti, satul Ionesti, la 7 km de orasul Costesti, pe soseaua Costesti - Rosiori.
Constructia manastirii a inceput in 1999 si s-a incheiat in anul 2019. Astfel, prin ridicarea acestei manastiri, viata monahala a fost reinviata la Ionesti dupa 200 ani, in localitate existand un asezamant monahal inca din timpul lui Mihai Viteazul. Se spune ca un capitan al acestuia, pe nume Radu, a primit danie aceasta mosie din partea domnitei Stanca, sotia domnitorului Mihai Viteazul.

De asemenea, potrivit documentelor, in aceste locuri a existat, in anul 1785, manastirea de calugari Butoiul, de pe valea Plescarii, apartinand mosiei Butoianca.
Conform legendelor, locul ar fi unul incarcat de spiritualitate. Povestea miracolelor de la Ionesti incepe in anul 1997, cu visul unui batran din localitate. Acesta le-a povestit localnicilor cum Maica Domnului i-a aparut in vis trei nopti la rand cerandu-i sa-i faca loc de inchinaciune si popas langa fantana de la Ionesti. Batranul a dat zvon in sat si a ridicat, cu contributia credinciosilor, o troita pe locul indicat de Maica Domnului in vis.
Localnicii povestesc ca, in timpul slujbei de sfintire a troitei, pe cer s-au aratat, la rand, ca niste nori, trei cruci - una la rasarit si doua la apus.

Povestea minunilor de la Ionesti s-a raspandit rapid in randul credinciosilor si a adus, de-a lungul timpului, in catunul din comuna Buzoesti, numerosi pelerini convinsi de virtutile miraculoase ale locului.
Asezare: Comuna Buzoesti se afla in sudul judetului Arges, fiind situata la 32 km de municipiul Pitesti. Localitatea este strabatuta de soseaua nationala Pitesti - Rosiori de Vede (DN 65A), cu o ramificatie spre Alexandria din centrul satului Vulpesti (DJ 504).

Localizare Manastirea "Sfanta Treime", Ionesti

Scrie review Manastirea "Sfanta Treime", Ionesti

Ai vizitat Manastirea "Sfanta Treime", Ionesti? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii