Romania locurilor frumoase

Agnita - obiective turistice Agnita

Agnita, Judetul Sibiu

Agnita este un oras in judetul Sibiu, Transilvania, Romania, format din localitatile componente Agnita (resedinta), Coves si Ruja.
Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document sasesc de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele germane de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala.
Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti sasesti din Transilvania. Initiata in secolul al XIII-lea, ea a fost amplificata succesiv, ajungand sa aiba, in secolul al XVII-lea, trei incinte intarite cu turnuri. in centrul cetatii se afla o biserica-hala evanghelica cu trei nave (navele laterale cu tribune) si turn vestic (sec. XV, in preajma anului 1409) La randul ei fortificata, biserica a suferit numeroase transformari. Cele patru turnuri ale bisericii fortificate - ale pantofarilor, croitorilor, fierarilor si dogarilor, demonstreaza forta economica a acestor bresle, ca si faptul ca aveau incredintate spre aparare acele portiuni de zid in caz de conflict armat.
Muzeul orasenesc fondat de Erhard Andree in perioada stalinismului, dispune de un important fond de arta medievala (lazi gotice, elemente de arhitectura, sculpturi, ceramica etc).

Localizare Agnita

Scrie review Agnita

Ai vizitat Agnita? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii