Romania locurilor frumoase

Negrasi - obiective turistice Negrasi

Negrasi, Judetul Arges

Leagan de traditie si legenda, Argesul este unul dintre judetele tarii cele mai binecuvantate. Pe meleagurile aflate de o parte si de alta a raului cu acelasi nume s-au scris pagini importante de istorie.
Argesul poate constitui in orice anotimp o destinatie ideala pentru iubitorii naturii, pe teritoriul judetului fiind reprezentate toate formele de relief: muntii cei inalti ai Romaniei, cu creste abrupte, spectaculoase si ape repezi ce serpuiesc printre stanci, dealuri rodnice cu livezi intinse si podgorii bogate, campii nesfarsite cu lanuri de grau leganate de vant.
Comuna Negrasi este situata in inima fostei tari Vlasca, tinut care se intindea in trecut de la Dunare pana aproape de zonele colinare, ca o vasta campie acoperita de paduri imense. Localitatea se afla la limita sudica a Campiei Pitestilor, in zona de interferenta a acesteia cu Campia Gavanu-Burdea.
Negrasiul este o comuna cu oameni priceputi si harnici, care stiu sa pretuiasca darurile pamantului. Principala ocupatie a locuitorilor este agricultura, in zilele de vara si de toamna, cat vezi cu ochii, intinzandu-se lanurile nesfarsite de grau, porumb, rapita sau floarea-soarelui.
Cadrul natural al comunei Negrasi detine si un fond floristic dintre cele mai variate si mai bogate din tara noastra. La Negrasi, cele mai fermecatoare bijuterii ale naturii sunt narcisele. in fiecare an, delicatele minunatii florale isi desavarsesc splendoarea, oferind localnicilor si turistilor veniti sa le admire un adevarat spectacol.

In anul 1966, "Poiana Narciselor" de la Negrasi a fost desemnata rezervatie floristica, intrand astfel in patrimoniul floral al Romaniei, fiind ocrotita pentru valoarea stiintifica deosebita a speciei si pentru valoarea peisagistica a covorului de narcise.
"Poiana narciselor" face parte din lista ariilor importante de protectie si conservare a plantelor din Europa, fiind nominalizata in cadrul Programului International "Important plant areas in Central and Eastern Europe", dezvoltat de catre organizatiile mondiale implicate activ in protectia plantelor considerate raritati ale naturii.

Pe o suprafata de 4 hectare, strajuite de arbori inalti, narcisele de la Negrasi infrunta cu indarjire verile secetoase si asprimea vantului, fiind cea mai sudica rezervatie din Romania.
La doi ani de la declararea Poienii cu narcise drept monument al naturii, la Negrasi avea loc prima sarbatoare dedicata acestor minunate flori - "Sarbatoarea narciselor". De atunci, in fiecare an, de regula in prima duminica din luna mai, sarbatoarea de la Negrasi a reunit mii de participanti veniti atat din judet, cat si din intreaga tara.

Negrasiul este renumit prin splendoarea Poienii cu narcise, insa localitatea ofera si alte oportunitati pentru relaxare si petrecerea timpului liber.
Plimbarile si excursiile sunt o alternativa excelenta pentru valorificarea unui cadru natural pitoresc, unde poiana si padurea isi unesc fortele si devin o sursa de sanatate si liniste pentru turistul dornic sa se detaseze de haosul urban.
De asemenea, lacurile de la Negrasi reprezinta destinatia preferata a iubitorilor de pescuit. in satul Barlogu, se afla Balta Fitofagu. Cu o suprafata de peste 30 de hectare de luciu de apa, balta este populata cu o mare varietate de pesti, fiind un punct de atractie pentru pescarii sportivi si amatori.
Asezare: Comuna Negrasi se afla la mai putin de o ora cu masina de municipiul Pitesti. Localitatea este situata in marginea sud-estica a judetului Arges, la limita cu judetul Dambovita, pe malurile raurilor Dambovnic si Mozacu. Este strabatuta de soseaua judeteana DJ 659, care o leaga spre nord-vest de Rociu, Suseni, Bradu si Pitesti si spre sud-est de Mozaceni, Slobozia, stefan cel Mare.

Localizare Negrasi

Scrie review Negrasi

Ai vizitat Negrasi? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii