Romania locurilor frumoase

Hoghiz - obiective turistice Hoghiz

Hoghiz, Judetul Brasov

Comunei Hoghiz este situata in zona central nordica a judetului Brasov, in zona Rupea, in care orasul Rupea este centrul polarizator.
Din punct de vedere geografic si geomorfologic teritoriul administrativ al comunei Hoghiz se situeaza in extremitatea nord - estica a Bazinului Transilvaniei in zona de intrepatrundere a acestuia cu masivul muntos al Persanilor. Urmare a asezarii sale geografice, teritoriul administrativ al comunei Hoghiz se caracterizeaza printr-un pronuntat caracter de variabilitate a aspectului sau geomorfologic. Intregul sau teritoriu se gaseste pe partea stanga a raului Olt, iar aspectul sau geomorfologic este strans legat de evolutia acestui curs de apa. Teritoriul comunei Hoghiz constituie din punct de vedere geomorfologic zona de intrepatrundere a doua mari forme de relief si anume zona montana si zona depresionara, aceasta intrand pe partea dreapta a Oltului in contact cu podisul Hartibaciu. Cea mai mare parte a teritoriului comunei este cuprinsa in cadrul zonei montane reprezentata prin versanti cu expuneri diferite si pante care variaza in limite foarte largi (de la 15-20% pana la 80-100%).
Zona montana aferenta comunei Hoghiz apartine masivului Persani, respectiv versantilor sai nord - vestici. In cadrul zonei montane se individualizeaza o serie de varfuri cu aspect conic suprafete relativ netede, platouri destinate pasunatului si vai inguste, iar la poalele sale, inaintand spre albia Oltului, se intalnesc o seria de fanete care danteleaza depresiunea si creeaza o serie de golfuri.
Localitati componente comuna Hoghiz: HOGHIZ, BOGATA, DOPCA, FANTANA, CUCIULATA SI LUPSA.

Localizare Hoghiz

Scrie review Hoghiz

Ai vizitat Hoghiz? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii