Romania locurilor frumoase

Cheile Dopca

Cheile Dopca, Hoghiz

Cheile Dopca (monument al naturii) - Se afla in extravilanul satului Dopca, avand o lungime de 10 km. Reprezinta o rezervatie geologica, geomorfologica, peisagistica si forestiera.
Cheile Dopca (monument al naturii - rezervatie naturala tip geologic si geomorfologic) este o arie protejata de interes national situata in judetul Brasov, pe teritoriul administrativ al comunei Hoghiz. Aria naturala se afla in Depresiunea Hoghizului (in zona de interferenta a bazinului transilvan cu Muntii Persani, langa Padurea Bogatii), in partea nord-estica a judetului Brasov si cea sud-estica a satului Dopca, in imediata apropiere a drumului national DN13 care leaga Brasovul de orasul Sighisoara.
Aria naturala se intinde de-a lungul retelelor hidrografice a raurilor Valea Mare, Raul Valea Iadului, si Raul Hildasul si reprezinta un arel cu o importanta geologica, geomorfologica, floristica, forestiera si peisagistica deosebita, cu sectoare de cheiuri abrupte (stancarii cu trene de grohotisuri), alternand cu sectoare mai putin abrupte acoperite cu paduri de fag, carpen sau gorun si pajisti, in zonele unde valea se largeste.

Localizare Cheile Dopca

Scrie review Cheile Dopca

Ai vizitat Cheile Dopca? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii