Romania locurilor frumoase

Ciucurova - obiective turistice Ciucurova

Ciucurova, Judetul Tulcea

Comuna Ciucurova este situata in partea de sud vest a judetului Tulcea, la 43 km distanta de municipiul Tulcea si la aproximativ 30 km de
Babadag.
Sub raport climatic - clima continentala: veri fierbinti cu precipitatii slabe; ierni reci-cu vanturi puternice; temperatura medie anuala - 10,8 C; cantitatea medie de precipitatii - 469,4mm/mp anual.
Comuna este alcatuita din satele Fantana Mare si Atmagea, alaturi de resedinta de comuna Ciucurova.

Structura etnica actuala a satului a inceput sa se formeze in secolul al XVIII-lea, cand in sat si-au facut aparitia, alaturi de romani si turci, ucrainenii. Asezarea, care de-a lungul timpului a fost stramutata de trei ori, s-a infiripat in secolele XV-XVI ca urmare a colonizarilor cu populatie turceasca initiate de guvernul otoman. incepand cu anul 1857, in Ciucurova, au venit colonistii germani. Romii din sat au venit aici in urma cu 70 de ani si sunt rudari. Recensamantul din 2002 a inregistrat un numar de 1475 locuitori, majoritatea romani, 100 ucraineni, 7 aromani si cativa rromi. Din punct de vedere demografic nu se inregistreaza spor natural in Ciucurova, raportul fiind 31 nasteri la 40 de decese. Populatia stabila dupa domiciliu a comunei era la 1 iulie 2010, conform datelor Directiei Judetene de Statistica Tulcea de 2199 persoane, insa, conform Primariei Ciucurova, exista un numar de 1830 persoane peste 18 ani. La nivelul anului 2009, numarul stabilirii de domiciliu in comuna era de 25, fata de cel al plecarii cu domiciliul din localitate ce atinge 46 . Problemele sociale cele mai acute in comuna sunt saracia, slaba calificare a fortei de munca si migratia.

Localizare Ciucurova

Scrie review Ciucurova

Ai vizitat Ciucurova? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii