Romania locurilor frumoase

Albestii de Muscel - obiective turistice Albestii de Muscel

Albestii de Muscel, Judetul Arges

Localitatea se află situată în partea de nord a judeţului Argeş, pe DJ 732, la 58 km faţă de Municipiul Piteşti şi 11 km faţă de Municipiul Câmpulung, în Subcarpaţii Meridionali.
Din punct de vedere al reliefului zona este depresionară și colinară înaltă, flancată în partea de nord de colinele munților Iezer-Păpușa (2462 m).

Numele localităților aflate în administrație:
Albeşti, Cândeşti

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Dâmbovița a județului Muscel și era formată din aceleași sate ca și astăzi, cu o populație de 894 de locuitori ce trăiau în 217 case. În comună funcționau o biserică și o școală mixtă. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna în aceeași plasă și în aceeași alcătuire, având 1384 de locuitori.

În 1950, comuna a fost transferată raionului Muscel din regiunea Argeș. În 1968, ea a trecut la județul Argeș, și-a schimbat numele în Albeștii de Muscel (pentru a se deosebi de o altă comună cu același nume deja existentă în acel județ), și a preluat satul Bughea de Sus de la comuna Bughea de Sus, desfiițată, sat ce a devenit reședința ei.Satul Bughea de Sus s-a separat din nou în 2004, reședința comunei Albeștii de Muscel devenind satul Albești.

Localizare Albestii de Muscel

Scrie review Albestii de Muscel

Ai vizitat Albestii de Muscel? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii