Romania locurilor frumoase

Victoria (Brasov) - obiective turistice Victoria (Brasov)

Victoria (Brasov), Judetul Brasov

Orasul VICTORIA este unul din cele 9 orase ale judetului Brasov situat in partea cea mai de vest a acestuia, la poalele muntilor Fagaras si in partea de nord a acestora. La vest este marginit de paraul Ucea iar la est paraul Corbisor. Se afla la o altitudine de circa 650 m. Distantele fata de cele mai apropiate resedinte de judet sunt: 100 km fata de Brasov si 60 Km fata de Sibiu. In vecinatate se mai afla municipiul Fagaras, la o distanta de 35 km.

Orasul Victoria a luat fiinta pe langa uzinele Ucea, in anul 1949 cand au fost construite primele locuinte sub numele de "Colonia Ucea" . Proiectul construirii uzinelor Ucea, cu specific militar, a fost demarat in anul 1939 de statul roman cu grupul de firme Ferrostaal Essen din Germania, dar constructiile propriuzise au inceput dupa 1949. In anul 1951 Uzinele Ucea iau denumirea de Combinatul Chimic Victoria.
Denumirea de Orasul Victoria a fost data pe data de 12.11.1954 prin decretul M.A.N. nr. 467, locuitorii orasului fiind in majoritate salariati ai Combinatul Chimic Victoria.
In anul 1954 a fost construita Policlinica, pentru asigurarea sanatatii personalului angajat, iar in 1956 s-a construit Fabrica de paine. Primul recensamant al populatiei Orasului Victoria s-a efectuat in 1956, cand s-au inregistrat 2.762 locuitori.

Localizare Victoria (Brasov)

Scrie review Victoria (Brasov)

Ai vizitat Victoria (Brasov)? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii