Romania locurilor frumoase

Vama Buzaului - obiective turistice Vama Buzaului

Vama Buzaului, Judetul Brasov

Comuna Vama Buzaului este situata in partea de SE a judetului Brasov. Teritoriul ei se limiteaza cu judetele Covasna si Prahova nu departe de poalele Ciucasului.
Istoria scrisa a zonei incepe in anul 1211, cand Andrei al II lea , regele Ungariei, face cadou Tara Barsei cavalerilor teutoni, pentru ocrotirea granitelor. in aceasta perioada si in tot evul mediu, incepand de la izvorul Buzaului, zona numita Tabla Butii, a constituit poarta de SE a Ardealului.
Localitatea Vama Buzaului a luat fiinta in jurul anului 1700. Denumirea de Vama provine de la faptul ca aici a fost granita si vama de trecere intre Ungaria si Romania, iar Buzaului fiindca de aici izvoraste raul Buzau.
In secolul al XIX lea, in aceasta zona se formeaza doua comune apartinatoare de comitatul Trei Scaune: intorsura si Vama. Mai tarziu toate asezarile din Buzaie formeaza comuna colectiva Buzaul Ardelean, care dupa 1926 trece in componenta judetului Brasov. Acrisul si Vama au fost localitati romanesti care dupa 1926 au primit autonomie locala.
Localitati componente comuna Vama Buzaului: Acris, Vama, Buzaiel si Dalghiu.

Localizare Vama Buzaului

Scrie review Vama Buzaului

Ai vizitat Vama Buzaului? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii