Romania locurilor frumoase

Tarnaveni - obiective turistice Tarnaveni

Tarnaveni, Judetul Mures

Municipiul Tarnaveni este situat in centrul Transilvaniei, in plina zona a Podisului Tarnavelor, pe cursul mijlociu al raului Tarnava Mica, in partea de sud-vest a judetului Mures.
Prima atestare documentara a Tarnaveniului dateaza din anul 1278, numele de inceput al localitatii Tychen Sent Marton gasindu-se pe un act de instrainare si intrare in posesie a acestui domeniu, redactat de Capitlul din Alba Iulia in limba latina.
in perioada evului mediu, localitatea s-a dezvoltat ca o asezare de tip rural, cu agricultura si cresterea animalelor - ca indelitnicire de beza, si aceasta in cadrul unor proprietati si relatii feudale. Descoperirile de secol XV - XVI sunt diverse cahle feudale si un ceas de ceramica. in aceasta perioada, in satul Bozias, aflat la 2 km de localitate, (sat ce a relevat urme de locuire umana din neolitic si care e atestat documentar anterior chiar Tarnaveniului, mai exact 1260) este mentionat, la 1466, cneazul obstesc Filip, iar la 1507, cneazul obstesc Stefan, ca mica nobilime locala romaneasca.

Localizare Tarnaveni

Scrie review Tarnaveni

Ai vizitat Tarnaveni? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii