Romania locurilor frumoase

Targu Carbunesti - obiective turistice Targu Carbunesti

Targu Carbunesti, Judetul Gorj

Orasul Targu Carbunesti cu satele apartinatoare :Blahnita de Jos, Carbunesti Sat, Cojani, Cretesti, Floresteni, Curteana, Macesu, Rogojeni , Pojogeni, si Stefanesti detine o suprafata de 131 kmp. Teritoriul administrativ al orasului Tg-Carbunesti este situat in partea de sud-est a judetului Gorj, la imbinarea a doua unitati geografice,respectiv Podisul Getic si zona subcarpatica a Olteniei,la limita sudica a depresiunii intracolinare Campu-Mare - Tg-Jiu.
Orasul Tg-Carbunesti se afla la la 25 km fata de municipiul Tg.Jiu, 80km fata de municipiul Craiova, judetul Dolj, 100 km fata de municipiul Rm.Valcea, 40 km fata de Statiunea Ranca,20 km fata de statiunea balneoclimaterica Sacelu si 20 km de Vladimir.
Orasul Tg-Carbunesti este un important nod feroviar si rutier.

Pe langa frumusetile naturii, pe care le dezvaluie orasul, turistii au posibilitatea sa strabata un itinerar destul de complex care ar putea cuprinde: manastirea Sf Ioan Botezatorul,asezare neolitica de la Curteana,cele unsprezece lacasuri de cult ortodox, Muzeul Tudor Arghezi care este amplasat langa Casa de Cultura Tudor Arghezi .

Prima mentiune se face la 18 ianuarie 1480 intr-un hrisov prin care Basarab cel Tanar confirma "lui Ticuci si altii" stapanire peste "satul Gilort fiindu-le veche mosie".
La 24 aprilie 1484 Vlad Calugaru atesta cumparaturi de mosii in Targul Gilort.
La 15 iunie 1504 Radu cel Mare aminteste satul Petresti, toponim care va rezista cateva secole.
Petrestii de Sus este numele vechii asezari omenesti ce a precedat actualul
Targu Carbunesti si era asezat pe drumul care facea legatura intre castrul roman Admutrium si Baile Sacelu, cunoscute si exploatate de romani.
Din anul 1968 comuna Targu Carbunesti a primit statutul de oras.

Localizare Targu Carbunesti

Scrie review Targu Carbunesti

Ai vizitat Targu Carbunesti? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii