Romania locurilor frumoase

Statiunea Parang - obiective turistice Statiunea Parang

Statiunea Parang, Judetul Hunedoara

Statiunea Petrosani - Parang, devenita statiune turistica de interes national prin Hotararea de Guvern nr. 1205/2009, ofera alpinistilor, schiorilor si tuturor celor care sunt pasionati de drumetii, aproximativ 1.200 locuri de cazare la cabane si vile, avand 10 partii intretinute cu utilaje de batut zapada, 6 teleschiuri si un telescaun.
Accesul in masiv, implicit in statiune, se poate face dinspre Petrosani, pe soseaua asfaltata pana la statia de imbarcare a telescaunului, care asigura transportul pana in zona turistica a Parangului Mic. De aici se poate continua cu traseul de creasta care atinge toate varfurile cu posibilitati de coborare in caldarile glaciare de pe versantul Estic.
Viitorul statiunii il reprezinta proiectul turistic "Dezvoltarea domeniului schiabil in Parang", inceput de administratia locala, prin care se doreste amenajarea unui domeniu schiabil in zona Parang, care sa cuprinda 30 de kilometri de partii de ski, o telegondola cu o lungime de 8,2 kilometri, care va lega orasul de Cota 1.600, un lac artificial si noua instalatii de transport pe cablu, gen telescaun

Localizare Statiunea Parang

Scrie review Statiunea Parang

Ai vizitat Statiunea Parang? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii