Romania locurilor frumoase

Sopotu Nou - obiective turistice Sopotu Nou

Sopotu Nou, Judetul Caras-Severin

Comuna Sopotu-Nou, asezata in partea de sud-vest a judetului Caras-Severin se intinde pe o suprafata de 84 km patrati, avand in componenta sa 10 sate din care doar 3 au un nucleu constituit intr-o vatra compacta, celelalte fiind imprastiate in teritoriu pe cate un areal distinct-vale sau culme.

Cele 10 sate componente sunt: Sopotu-Nou, Poienile Boinei, Driste, Urcu, Valea Rosie, Carsia Rosie, Valea Rachitei, Rachita, Ravensca si Stancilova.

Este o zona deluroasa, cu culmi erodate, sapate de vai adanci. inaltimile maxime se situeaza in Sud, spre Sud-Estul comunei se afla Varful Vacaretu 653 m atitudine, Varful Frasinului 670 m, Varful Ravensca 726 m, Dealul Steneac 732 m. Un punct central mai inalt este Varful Urzicari 707 m. Pe latura de Vest a comunei se desfasoara pe axa Vest-Est culmi ale dealurilor Stancilova 613 m, Dealul Cununa Chei, Dealul Ciucar. Culmile sunt despartite de cursuri de apa cu vai adanci care se aduna in raul Nera.

Teritorul comunei Sopotu-Nou este limitat la nord de cursul raului Nera iar pe restul teritorului se afla afluenti. Cursul de apa principal care strabate comuna este paraul Rachita.

Comuna Sopotu-Nou, asezata in partea de sud-vest a judetului Caras-Severin se intinde pe o suprafata de 84 km patrati, avand in componenta sa 10 sate din care doar 3 au un nucleu constituit intr-o vatra compacta, celelalte fiind imprastiate in teritoriu pe cate un areal distinct-vale sau culme.Comuna Sopotu Nou este formata din 10 localitati: Sopotu Nou, centru de comuna, Cirsia Rosie, Dristie, Poienile Boinei, Ravensca, Rachita, Stancilova, Urcu, Valea Rachitei si Valea Rosie. Doar trei dintre acestea au o structura compacta, restul sunt imprastiate in teritoriu, pe cate un areal distinct: vale sau culme.

Teritoriul administrativ al comunei ocupa o suprafata de 84kmĀ² si se desfasoara in capatul de vest al depresiunii Almajului si pe colinele de la baza Muntilor Locvei. Teritoriul administrativ al comunei Sopotu-Nou se desfasoara in capatul de vest al Depresiunii Almajului, la intrarea in Cheile Nerei si pe colinele de la baza Muntilor Locvei.

Este o zona deluroasa, cu culmi erodate, sapate de vai adanci. inaltimile maxime se situeaza in Sud, spre Sud-Estul comunei se afla Varful Vacaretu 653 m atitudine, Varful Frasinului 670 m, Varful Ravensca 726 m, Dealul Steneac 732 m. Un punct central mai inalt este Varful Urzicari 707 m. Pe latura de Vest a comunei se desfasoara pe axa Vest-Est culmi ale dealurilor Stancilova 613 m, Dealul Cununa Chei, Dealul Ciucar. Culmile sunt despartite de cursuri de apa cu vai adanci care se aduna in raul Nera. Teritorul comunei Sopotu-Nou este limitat la nord de cursul raului Nera iar pe restul teritorului se afla afluenti. Cursul de apa principal care strabate comuna este paraul Rachita.

Cadrul natural al intregii comune este de un pitoresc aparte, relieful in general este derulos ceea ce duce la existenta a numeroase obiective turistice: chei, pesteri, lacuri carstice, cascade.

Localitatea Sopotu-Nou a fost infintata in anul 1828, cand 56 de familii din Sopotu-Vechi, cu aprobarea Consiliului de Razboi al Austriei Imperiale din Viena s-au mutat pe acest teritoriu.

Localizare Sopotu Nou

Scrie review Sopotu Nou

Ai vizitat Sopotu Nou? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii