Romania locurilor frumoase

Sangeorz-Bai - obiective turistice Sangeorz-Bai

Sangeorz-Bai, Judetul Bistrita-Nasaud

Situata la poalele muntilor Rodnei (altitudine de 435 m), la aproximativ 50 de km. de municipiul Bistrita, la confluenta Vaii Borcutului cu Somesul Mare, localitatea Sangeorz-Bai a fost atestata documentar in anul 1245. Orasul-statiune beneficiaza de un climat subalpin, cu veri racoroase si ierni blande, cu un peisaj de un pitoresc aparte, inconjurata de paduri de brad.
Statiunea balneoclimaterica Sangeorz-Bai, cunoscuta inca din secolul XVII prin "borcuturile" tamaduitoare, este renumita si astazi pentru apele minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene, hipertonice si izotonice, dar si prin namolul mineral si mofete.
Apele minerale de aici rivalizeaza, din punct de vedere al proprietatilor, cu cele de la Vichy (Franta) si Karlovy Vary (Cehia), fiind cele mai bogate in calciu din sud -estul Europei si avand o eficacitate mare in tratamentul afectiunilor tubului digestiv, al bolilor hepato-biliare, al bolilor metabolice si nutritionale. Statiunea dispune de 9 izvoare de ape minerale, mofete ( emanatii naturale de CO2), aerosoli, acupunctura, masaj, electroterapie si hidroterapie fiind una dintre cele mai moderne din tara.

Sangeorz-Bai (la 56km de Bistrita) - statiune balneo-climaterica amplasata intr-o zona depresionara (465m) intre muntii Rodnei, Suhard si Bargaului, pe valea raului Somesul Mare. Izvoarele minerale de la Sangeorz-Bai au fost atestate documentar inca din 1770.

Impresii Sangeorz-Bai

Adi
nota: 10

10-08-2017
Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial al statiunii :) https://www.singeorzbai.com/ro/

Scrie review Sangeorz-Bai

Ai vizitat Sangeorz-Bai? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii