Romania locurilor frumoase

Rastolita - obiective turistice Rastolita

Rastolita, Judetul Mures

Comuna Rastolita este situata in partea de nord a judetului Mures, la poalele Muntilor Calimani si a Muntilor Gurghiului, pe malul raului Mures, fiind intretaiata de paralela 46,58,40 longitudine nordica si meridianul 24,59,30 longitudine estica.
Altitudine este de aproximativ 530 m fata de nivelul marii, suprafata, aproximativ 26.000 ha din care 22.000 paduri.
Comuna Rastolita, situata la o altitudine de 530 m, se afla la mijloc de drum intre orasele Targu Mures si Gheorgheni, incluzand satele Rastolita, Borzia, Iod, Galaoaia si Andreneasa.
Comuna are o baza de exploatare forestiera si un santier pentru construirea unui baraj de hidrocentrala. Aflata la poalele muntilor, ofera cai de acces in Muntii Calimani pe valea Rastolitei si pe valea Visei, iar in Muntii Gurghiului pe valea Iodului.
Potentialul turistic deosebit al zonei va putea fi valorificat prin construirea unui camping, amenajarea unor locuinte private in scopul cazarii turistilor in cadrul turismului rural, precum si valorificarea din punct de vedere turistic si sportiv a suprafetei lacului de acumulare care se afla in constructie in inima Muntilor Calimani.
Populatia comunei este de 2083 locuitori conform recensamantului din 2011. Cai de acces rutier sunt DN15 Tg. Mures 70 km Toplita 33km iar temperatura medie anuala este de 8 grade C.
Media precipitatiilor este de 17,5 l/mp.

Localizare Rastolita

Scrie review Rastolita

Ai vizitat Rastolita? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii