Romania locurilor frumoase

Ramnicu Valcea - obiective turistice Ramnicu Valcea

Ramnicu Valcea, Judetul Valcea

Municipiul Ramnicu Valcea, resedinta judetului Valcea, este situat in zona centrala a judetului, la 195 km de Bucuresti (DN 7, E 81), 118 km de Craiova (DN 64), 100 km de Sibiu (DN 7, E 81), 130 km de Targu Jiu (DN 67), 60 km de Pitesti (DN 7, E 81).
Ramnicu Valcea are ca vecinatati urmatoarele localitati: la est comunele Budesti si Blidari, la nord comunele Bujoreni si Daesti, la vest comuna Vladesti si orasul Ocnele Mari, iar la sud orasul Babeni.

Domnitorului Mircea cel Batran (1386 - 1418),sub a carui conducere Tara Romaneasca (Valahia) cunoaste cea mai mare intindere teritoriala din Evul Mediu, i se datoreaza prima atestare documentara a Ramnicului, intr-un hrisov emis la 20 mai 1388, la Manastirea Cozia; un alt document emis de cancelaria domneasca la 4 septembrie 1389 mentioneaza Ramnicul ca fiind "orasul domniei mele". Conform dorintei domnitorului, dupa moartea sa trupul i-a fost adus pentru odihna vesnica la Manastirea Cozia, unde se afla si in prezent.

Ramnicul este oras domnesc si in vremea lui Matei Basarab (1632 - 1654), care aduce pe Iazul Morilor prima moara de hartie din Tara Romaneasca, destinata sa asigure necesarul de materie prima pentru activitatea tipografica aflata in dezvoltare in Tara Romaneasca. Tot el infiinteaza tipografia de la Manastirea Govora, la care, in 1640, s-a tiparit "Pravila de la Govora" - cea mai veche culegere de legi tiparita in Tara Romaneasca.

Localizare Ramnicu Valcea

Scrie review Ramnicu Valcea

Ai vizitat Ramnicu Valcea? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii