Romania locurilor frumoase

Pestera de dupa Carsa

Pestera de dupa Carsa, Judetul Caras-Severin

Pestera de dupa Carsa - Este situata in versantul stang al Cheilor Carasului la mai putin de 300m de podul pe care trece DJ. Se poate ajunge la aceasta urcand pe versant pana la o dolina de prabusire in care se afla intrarea in pestera, inainte de ajunge la Pestera Valeaga sau direct prin Pestera Valeaga urcand un mic horn din finalul acesteia (varianta mai directa, dar mai dificila).
Pestera are o lungime de circa 1300 m din care 800 m explorati de Asociatia Speologica Exploratorii, ultimii 500 m au fost adaugati in urma unor explorari recente.
Galeria de acces este fosila, apoi se coboara pana la un lac sifon (in mare parte a timpului sec), de unde galeria se desparte in doua: o parte continua in amonte pe o galerie ingusta si relativ inalta, urmand albia unui curs de apa temporar, care apare in perioadele bogate in precipitatii; cealalta ramura porneste de pe fundul lacului si este o galerie joasa cu stramtori, saritori si puturi. Cea de pe urma este nerecomandata turistilor, fiind foarte periculoasa vizitarea acesteia in perioade nepotrivite (precipitatii sau iminenta unor precipitatii), sau fara echipament si experienta speologica corespunzatoare.

Localizare Pestera de dupa Carsa

Scrie review Pestera de dupa Carsa

Ai vizitat Pestera de dupa Carsa? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii