Romania locurilor frumoase

Rezervatia naturala Divici - Pojejena

Rezervatia naturala Divici - Pojejena, Judetul Caras-Severin

Tipul rezervatiei: avifaunistica
Suprafata: 498,0 ha
Tipuri de habitate: Habitate specifice zonelor umede
Rezervatia Divici - Pojejena se afla pe teritoriul administrativ al comunei Pojejena, judetul Caras-Severin (localitatile Divice, Belobresca, Şusca si Pojejena), intre localitatea cu acelasi nume si pichetul de graniceri situat in amonte de localitatea Divici.
Rezervatia naturala Divici - Pojejena este situat in tinutul Carpatilor Occidentali, subtinutul Muntilor Banatului, unitatea geomorfologica Muntii Locvei. care fac parte din grupa muntilor si podisurilor calcaroase. Cu toate acestea, zona muntoasa imediata adiacenta este caracterizata prin altitudini foarte joase si roci granitice. Din punct de vedere geologic, teritoriul face parte din domeniul Danubian.
Flora este reprezentata prin specii hidrofile si higrofile, precum Salix spp. (specii de salcie), Phragmites spp. (trestie), Carex spp.(rogoz), Salvinia natans (pestisoara), Marsilea quadrifolia (trifoias de stanca), Typha spp.
Fauna: Ostrovul reprezinta o adevarata oaza pentru o multime de specii de pasari aflate in timpul migratiilor sezonale sau pentru cuibarit.
Fauna de nevertebrate este slab cunoscuta in zona, insa se pot intalni numeroase specii de fluturi, libelule, cosasi, multe specii avand statut de protectie.
Cai de acces: Orsova- Moldova Noua-Pojejena-Bazias - DN57 pana in localitatea Pojejena, dupa care se merge pe DJ57A, pe sensul de mers Pojejena-Bazias.

Rezervatia naturala Divici - Pojejena face parte din Parcul National Portile de Fier

Localizare Rezervatia naturala Divici - Pojejena

Scrie review Rezervatia naturala Divici - Pojejena

Ai vizitat Rezervatia naturala Divici - Pojejena? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii