Romania locurilor frumoase

Insula Calinovat

Insula Calinovat, Judetul Caras-Severin

Tipul rezervatiei: avifaunistica
Suprafata: 24,0 ha
Tipuri de habitate: Habitate specifice zonelor umede
Aria de protectie speciala avifaunistica zona umeda Insula Calinovat cuprinde insula Calinovat situata pe fluviul Dunare si luciul de apa limitrof insulei pana la o adancime de 2 m. Se afla pe teritoriul administrativ al comunei Pojejena, judetul Caras-Severin.
Rezervatia naturala Insula Calinovat este situata in tinutul Carpatilor Occidentali, subtinutul Muntilor Banatului, unitatea geomorfologica Muntii Locvei. care fac parte din grupa muntilor si podisurilor calcaroase. Cu toate acestea, zona muntoasa imediata adiacenta este caracterizata prin altitudini foarte joase si roci granitice. Din punct de vedere geologic, teritoriul face parte din domeniul Danubian.
Vegetatia - Teritoriul rezervatiei este situat in regiunea biogeografica europeana, la confluenta Nerei cu Dunarea, fiind caracterizat de vegetatia hidrofila si higrofila, specifica zonelor umede.
Flora este reprezentata prin specii hidrofile si higrofile, precum Salix spp. (specii de salcie), Phragmites spp. (trestie), Carex spp.(rogoz), Salvinia natans (pestisoara), Marsilea quadrifolia (trifoias de stanca), Typha spp.
Fauna - Ostrovul reprezinta o adevarata oaza pentru o multime de specii de pasari aflate in timpul migratiilor sezonale sau pentru cuibarit.
Fauna de nevertebrate este slab cunoscuta in zona, insa se pot intalni numeroase specii de fluturi, libelule, cosasi, multe specii avand statut de protectie.
Cai de acces: Orsova- Moldova Noua-Pojejena-Bazias - DN57 pana in localitatea Pojejena, dupa care
se merge pe DJ57A, pe sensul de mers Pojejena-Bazias.

Rezervatia naturala Insula Calinovat face parte din Parcul National Portile de Fier

Localizare Insula Calinovat

Scrie review Insula Calinovat

Ai vizitat Insula Calinovat? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii