Romania locurilor frumoase

Rezervatia naturala Molhasurile Capatanei

Rezervatia naturala Molhasurile Capatanei, Bistra

Se gasesc in inima Muntelui Mare. Mai exact pe teritoriu administrativ al comunei Bistra, judetul Alba ,in parte de NE a satului Cheleteni.
Situata la o altitudine de 1.600 m, rezervatia naturala a fost declarata arie protejata in anul 2000, fiind inclusa in situl Natura 2000.
Aflata intre Varful Capatana si Varful Balomireasa aceasta se intinde pe o suprafata de 5 ha, aceasta adaposteste trei tipuri de habitate de interes comunitar, protejand astfel mai multe specii faunistice si floristice caracteristice Carpatilor Occidentali.
Alcatuita din patru mlastini si lacuri de altitudine,aceasta rezervatie fost creeata cu scopul de a conserva unele specii de flora si fauna pe cale de disparitie din cadrul principalelor tipuri de habitat regasite aici :turbarii active,turbarii cu vegetatie forestiera si paduri acidofile din regiunea montana.
Trebuie mentionat faptul ca rezervatia se intinde atat pe teritoriul judetului Alba in proportie de 69%, cat si pe teritoriului judetului Cluj 31%
Accesul spre rezervatie se face pe DN 75 ce leaga localitatea Campeni de Bistra. Traseul cu destinatia Molhasurile Capatanei poate fi parcurs cu ajutorul autoturismelor de teren , din centru comunei Bistra legatura fiind asigurata de un drum forestier , pe care se poate urca cu masina aproximativ jumatate de ora, urmand ca restul traseului sa fie luat la pas.

Localizare Rezervatia naturala Molhasurile Capatanei

Scrie review Rezervatia naturala Molhasurile Capatanei

Ai vizitat Rezervatia naturala Molhasurile Capatanei? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii