Rezervatia Naturala Balta Nera - Dunare
Rezervatia Naturala Balta Nera - Dunare, Judetul Caras-Severin
Tipul rezervatiei: mixtaTipuri de habitate: Habitate specifice zonelor umede
Suprafata: 10,0 ha
Rezervatia se afla pe teritoriul administrativ al comunei Socol, judetul Caras-Severin.
Rezervatia Naturala Balta Nera-Dunare este incadrata in Regiunea Biogeografica Europeana, conform normelor
europene.
Teritoriul este situat in tinutul Carpatilor Occidentali, subtinutul Muntilor Banatului, unitatea geomorfologica Muntii Locvei. care fac parte din grupa muntilor si podisurilor calcaroase. Cu toate acestea, zona muntoasa imediata adiacenta este caracterizata prin altitudini foarte joase si roci granitice. Din punct de vedere geologic, teritoriul face parte din domeniul Danubian.
Flora este reprezentata prin specii hidrofile si higrofile, precum Salix spp. (specii de salcie), Phragmites spp. (trestie), Carex spp.(rogoz), Salvinia natans (pestisoara), Marsilea quadrifolia (trifoias de stanca), Typha spp.
Fauna este foarte bogata, incepand de la insecte pana la mamifere. Cele mai cunoscute elemente faunistice din zona sunt pasarile de apa, rezervatia intrunind conditiile bioecologice necesare acestora pentru hrana, reproducere si cuibarit.
Cai de acces: Orsova- Moldova Noua-Pojejena-Bazias - DN57 pana in localitatea Pojejena, dupa care se merge pe DJ57A, pe sensul de mers Pojejena-Bazias-Socol.
Rezervatia naturala Balta Nera - Dunare face parte din Parcul National Portile de Fier