Rezervatia naturala Ostrovul Moldova Veche
Rezervatia naturala Ostrovul Moldova Veche, Judetul Caras-Severin
Tipul rezervatiei: avifaunisticaSuprafata: 1627,0 ha
Tipuri de habitate: Habitate specifice zonelor umede
Rezervatia este situata pe teritoriul administrativ al orasului Moldova Noua, judetul Caras-Severin.
Rezervatia naturala Ostrovul Moldova Veche este situat in tinutul Carpatilor Occidentali, subtinutul Muntilor Banatului, unitatea geomorfologica Muntii Locvei. care fac parte din grupa muntilor si podisurilor calcaroase. Cu toate acestea, zona muntoasa imediata adiacenta este caracterizata prin altitudini foarte joase si roci granitice. Din punct de vedere geologic, teritoriul face parte din domeniul Danubian.
Flora este reprezentata de elemente arboricole ca Salix alba, Populus alba, Salix purpurea si erbacee ca Salvinia natans, Elodea canadensis, Phragmites australis, Butomus umbellatus, Iris pseudacorus etc.
Fauna - Ostrovul reprezinta o adevarata oaza pentru o multime de specii de pasari aflate in timpul migratiilor sezonale sau pentru cuibarit.
Fauna de nevertebrate este slab cunoscuta in zona, insa se pot intalni numeroase specii de fluturi, libelule, cosasi, multe specii avand statut de protectie
Vegetatia - Teritoriul rezervatiei este situat in regiunea biogeografica europeana, la confluenta Nerei cu Dunarea, fiind caracterizat de vegetatia hidrofila si higrofila, specifica zonelor umede.
Cai de acces: Orsova- Moldova Noua-Pojejena-Bazias - DN57 pana in localitatea Moldova Veche.
Rezervatia naturala Ostrovul Moldova Veche face parte din Parcul National Portile de Fier