Romania locurilor frumoase

Pestera Cioclovina cu Apa

Pestera Cioclovina cu Apa, Bosorod

Starea de conservare: Rezervatie naturala speologica, Clasa B Toponimie: Denumirea de Ponoraci provine de la ponor (ponorare) care simbolizeaza pierderea apei in subteran, cu origine tot in limba daca, dar pe unele harti este trecut Ponorici.
Localizare: Pe teritoriul Comunei Bosorod, satul Cioclovina. Intrarile pesterilor sunt situate in apropierea contactului Sist si calcar, in extremitatea sudica si nordica ale platoului carstic Luncani (Ponoraciul, respective Ciclovina). Pestera Ponoraci se deschide la baza unei stanci de 80 si 90 m inaltime, aproape de albia raului, in apropierea Avenului de Ponoraci. Intrarea in Pestera Ciclovina cu Apa se afla la baza Dealului Trisciori, in capatul amonte al Vaii Morii (Luncani) si reprezinta iesirea la suprafata a apelor paraului Ponoraci. Reteaua de galerii are 7800 m lungime.
Intre cele doua intrari, sistemul carstic poate fi parcurs cu echipament speologic specific. Pe cca 200m de la intrarea in Ponorici, pana la primul put de -27m, pestera poate fi vizitata de catre orice turist. De asemenea, cu usurinta se poate ajunge la intrarea in Pestera Cioclovina cu Apa, urmand drumul forestier amonte de Luncani.

Localizare Pestera Cioclovina cu Apa

Scrie review Pestera Cioclovina cu Apa

Ai vizitat Pestera Cioclovina cu Apa? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii