Romania locurilor frumoase

Pestera cu Apa

Pestera cu Apa, Judetul Caras-Severin

In Cheile Garlistei, strabatute de traseul turistic banda galbena , poate fi vizitata Pestera cu Apa. Pestera se afla in versantul drept al cheilor la circa 4,5 km de localitatea Garliste (2,5km drum - Poiana Peris, 2 km poteca marcata - malul drept Cheile Garlistei).
Intrarea mare si perfect ovala, a pesterii nu este intotdeauna vizibila din poteca, din cauza vegetatiei, dar albia unui mic paraias care vine din pestera si traverseaza poteca pe care ne aflam, ne arata drumul.
Doar primii 250 m din cei 397 m, pot fi vizitati, accesul mai departe fiind blocat de un dop de nisip dupa care pestera continua (C.S. Cristal Timisoara -1979). in portiunea vizitabila, zonele frumos concretionate (gururi,scurgeri parietale, stalagtite,stalagmite) si mai spatioase alterneaza cu zone in care pe peretii goi sunt vizibile doar urmele trecerii apei (lingurite, septe, hieroglife), in cateva locuri sunt depozite masive de guano. Paraiasul ne insoteste pe tot parcursul vizitei, deplasarea facandu-se in mare parte prin albia acestuia.

Localizare Pestera cu Apa

Scrie review Pestera cu Apa

Ai vizitat Pestera cu Apa? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii