Romania locurilor frumoase

Pestera Buhui

Pestera Buhui, Judetul Caras-Severin

Rezervatia naturala Pestera Buhui este parcursa in intregime de paraul Buhui. Galeria prinicpala masoara 2.100 m.
Pestera Buhui are o lungime de 6500 m (C.S. Speotimis si C.S. Cristal Timisoara), fiind cea mai mare din Banat. Se afla la circa 3 km de orasul Anina pe drumul forestier ce trece pe langa Orasul Nou sau din dreptul cimitirului orasului in directia lacului Buhui circa 4 km , se poate ajunge la ea si pe traseul turistic marcat de banda albastra.
Pestera are trei intrari: Intrarea Certej, Intrarea prin Dolina si Grota Buhui, toate trei de mari dimensiuni. Galeria principala urmeaza cursul subteran al Paraului Buhui, care pe traseul sau are lacuri si cascade (Cascada Mare - 3 m). La intrarea in Grota Buhui se afla un baraj pentru captarea apei (pestera fiind sursa de apa pentru orasul Anina), care ridica nivelul apei pe ultimii 400 m de galerie, aceasta neputand fi parcursa decat cu barca sau inot (in costum de neopren). in afara galeriei principale mai sunt galerii fosile si sali de mari dimensiuni (Sala Ursilor, Sala Coloanelor, Sala Domurilor), concretiuni splendide, uneori de dimensiuni remarcabile, care apar atat pe parcursul acvatic cat si in salile fosile.
Folosind alternativ cele trei intrari se pot vizita mari portiuni din pestera. Parcurgerea in totalitate a pesterii e o actiune care trebuie bine pregatita, pestera fiind complexa si dificila, punand vizitatorului atat probleme de orientare cat si probleme de parcurs (cascade, lacuri, catarare). Pentru o vizita completa cel mai indicat este sa luati legatura cu o asociatie speologica.

Rezervatia naturala Pestera Buhui face parte din Parcul National Semenic-Cheile Carasului.

Localizare Pestera Buhui

Scrie review Pestera Buhui

Ai vizitat Pestera Buhui? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii