Romania locurilor frumoase

Orastie - obiective turistice Orastie

Orastie, Judetul Hunedoara

Orastie (vechea denumire: Orosteiu) este situat in partea dinspre est a judetului Hunedoara, la 27 km distanta de resedinta de judet, orasul Deva.
Municipiul Orastie se incadreaza in Culoarul Muresului. Acesta este incadrat de Muntii Sureanu (Muntii Orastiei), parte a Carpatilor Meridionali si de ramura sudica a Muntilor Apuseni (Muntii Metaliferi).
Municipiul Orastie a implinit in anul 1999 775 de ani de la prima atestare documentara, varsta la care putine asezari hunedorene au ajuns. Dar cei 775 de ani reprezinta doar o veriga dintr-un trecut istoric indelungat, al carui inceput se pierde in negura vremurilor, confirmat de numeroasele urme ale civilizatiei materiale si spirituale descoperite pe teritoriul orasului. Cele mai recente cercetari arheologice au scos la iveala numeroase dovezi materiale apartinand culturii neolitice "Turdas", dar si epocilor ulterioare. Descoperiri intamplatoare au confirmat dezvoltarea unei civilizatii romane infloritoare. in perioada secolelor III-X, comunitatile daco-romana si apoi romana au fost obligate sa adopte un nou mod de existenta, retragandu-se in zone mai putin accesibile, din fata valurilor de popoare migratoare.

Localizare Orastie

Scrie review Orastie

Ai vizitat Orastie? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii