Romania locurilor frumoase

Nufaru - obiective turistice Nufaru

Nufaru, Judetul Tulcea

Comuna Nufaru este situata in partea de nord-est a judetului Tulcea. Comuna se invecineaza la nord-est cu teritoriul comunei Mahmudia; la vest cu teritoriul municipiului Tulcea; la sud cu teritoriul comunei Valea Nucarilor si la nord cu teritoriul comunei Maliuc. Din punct de vedere administrativ, localitatea Nufaru este resedinta de comuna. Comuna este constituita din satele: Nufaru, Malcoci, Victoria si Ilganii De Jos. Satele Nufaru si Ilganii de Jos sunt situate de o parte si de alta a bratului Sf. Gheorghe al fluviului Dunarea. Daca despre Nufaru se mai poate spune ca este un sat aflat sub influenta civilizatiei urbane (la doar 12 Km departare de orasul Tulcea), atunci Ilganii de Jos este influentat de mirificul peisaj compus din balti, salcii, pelicani, barci pescaresti, liniste, verde si albastru, stuf, ratacire si regasire.
De la Nufaru la Ilganii de Jos se poate trece cu barca sau cu bacul - Nufaru fiind astfel considerat poarta de intrare in Delta Dunarii, pe apa si pe uscat. Iar asta din cele mai vechi timpuri. in toata zona centrala a satului Nufaru si in imprejurimile lui se pot observa vestigii al unui infloritor secol X: cetatea Prislava. Muzeul de Istorie si Arheologie al judetului Tulcea acorda o atentie deosebita acestui sit astfel incat trecutul sa coexiste armonios cu prezentul - multitudinea pensiunilor si caselor de vacanta, multitudinea necesitatilor cotidiene si proiectele de viitor sa respecte traditia pastrata pana acum cu mandrie: Delta Dunarii incepe de aici.
Suprafata totala a comunei este de 56,53 km2.
Din punct de vedere demografic se inregistreaza spor natural in comuna Nufaru. Conform datelor furnizate de Primarie, la ultimul recensamant, realizat in martie 2002, in teritoriul administrativ al comunei Nufaru se inregistrau 2.399 locuitori, adica 0,98% din populatia stabila a judetului Tulcea. impartirea populatiei pe varste se prezinta astfel: a. 0-19 ani: 530; b. 19-45 ani: 849; c. 45-65 ani: 608; d. >65: 412.
Structura populatiei pe nationalitati: romani, rusi-lipoveni, ucraineni, bulgari, germani. Populatia peste 18 ani este in numar de 2.035 locuitori, asftel: Nufaru- 918 locuitori, Malcoci- 849 locuitori, Victoria- 158 locuitori si Ilganii de Jos- 110 locuitori. Densitatea locuitorilor este de 45,55 loc/ km2.

Localizare Nufaru

Scrie review Nufaru

Ai vizitat Nufaru? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii