Romania locurilor frumoase

Nadlac - obiective turistice Nadlac

Nadlac, Judetul Arad

Orasul Nadlac este situat in vestul Romaniei, avand coordonatele: 46°10 latitudine nordica si 20°45 longitudine estica. Este situat la granita cu Ungaria, fiind unul din cele mai importante puncte de trecere a frontierei. Administrativ apartine judetului Arad.

Orasul Nadlac se afla exclusiv la campie, facand parte din Marea Campie de Vest. Din punct de vedere hidrografic orasul Nadlac se afla langa raul Mures, un important bazin hidrografic care trece si granita in Ungaria unde se varsa in Tisa.
Clima este continental-moderata, cu influente sub-meditareneene, cu temperaturi medii multianuale ce oscileaza intre 10-12°C. Media multianuala a precipitatiilor se situeaza intre 560-580 l/m2.
Orasul Nadlac este un spatiu multicultural, plurietnic si multiconfesional, cu o suprafata totala de 133,15 km2, din care suprafata arabila 121,17 km2, avand o populatie de 7.398 locuitori conform recensamant INS din anul 2011.
Populatia se caracterizeaza prin diversitate culturala aici convietuind comunitati de etnie romana (44,50%), slovaca (47,64%), maghiara (3,55%), rromi (2,53%), alte nationalitati (1,75%).

Activitatea principala o constituie agricultura, aproximativ 91 % din totalul suprafetei. Aproximativ 10 % este lucrata prin asociatii agricole, restul prin gospodariile individuale. Activitatea industriala este mai restransa, rezumandu-se la cateva sectii de prelucrare in domeniul alimentar, textil si prelucrarea lemnului. Alta latura economica este reprezentata de micii meseriasi: zidari, zugravi, dulgheri, tamplari, etc.
Comertul este reprezentat prin mici magazine particulare. La nivelul orasului Nadlac numarul agentilor economici este de 150. Ca si unitati financiare exista Trezoreria Orasului Nadlac, 1 banca si 1 cooperativa de credit.

Scrie review Nadlac

Ai vizitat Nadlac? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii