Romania locurilor frumoase

Murighiol - obiective turistice Murighiol

Murighiol, Judetul Tulcea

Comuna Murighiol, asezare rurala de tip mare, este amplasata la aproximativ 36 km de Tulcea, pe D222C. Teritoriul administrativ al comunei Murighiol se invecineaza cu urmatoarele localitati: la nord - comuna Mahmudia si comuna Crisan, la vest - comuna Valea Nucarilor, la sud - Marea Neagra, la est - teritoriul administrativ al comunei Sfantu Gheorghe. Comuna Murighiol este formata din sapte sate: Murighiol - resedinta de comuna, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Plopu, Sarinasuf, Colina si Uzlina. Suprafata totala a comunei este de 804,49 km2.
Comuna Murighiol este una dintre putinele localitati care inregistreaza o usoara crestere a populatiei - 3.547 persoane in prezent, fata de cele 3.000 din anul 2000, ponderea lucratorilor activi in totalul populatiei fiind destul de scazuta - aproximativ 28%. Din categoria populatiei inactive, se inregistreaza 24 de persoane cu diferite grade de invaliditate, 65 de someri si 104 cazuri ce beneficiaza de asistenta sociala.
Problemele sociale cele mai acute in satele din comuna Murighiol sunt saracia, varsta inaintata a populatiei, slaba calificare a fortei de munca, migratia tineretului si a persoanelor calificate.
In satul Dunavatu de Sus scaderea accentuata a numarului de locuitori si mai cu seama ritmul in care se produce trebuie sa ingrijoreze, deoarece satul risca sa dispara cat de curand. De asemenea in satul Colina se inregistreaza o scadere semnificativa a numarului populatiei, care duce inevitabil la disparitia localitatii, intr-un orizont de timp nu foarte indepartat.

Localizare Murighiol

Scrie review Murighiol

Ai vizitat Murighiol? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii