Romania locurilor frumoase

Moinesti - obiective turistice Moinesti

Moinesti, Judetul Bacau

In lucrarea "Descriptio Moldaviae", 1716, Dimitrie Cantemir mentiona ca pe "Tazlaul Sarat, nu departe de satul Moinesti, in tinutul Bacaului, curge dintr-un izvor pacura amestecata cu apa, de care se servesc taranii ca sa-si unga carele."
Pe harta lui Bawer, 1783, este mentionat satul Moinesti. In noile conditii istorice, din secolul al XVIII-lea, procesul de urbanizare a inregistrat un curs ascendent. Din aceasta perioada dateaza si targul Moinesti - apare, deci, spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, adica in prima etapa a formarii targurilor din Moldova (1774-1869). Primul document in care Moinestiul este nominalizat ca targ este acela din anul 1832, cand avea 188 de case si 588 de locuitori. Targul Moinesti era loc de intalnire pentru locuitorii de pe Valea Trotusului si Valea Tazlaului, pentru cei veniti din Transilvania.
Asezarea Moinesti a fost incadrata in randul targurilor pana in anul 1864, cand, in urma aplicarii Legii de organizare administrativa si a Legii comunale, a devenit comuna rurala.
In anul 1921 Moinestiul devine comuna urbana si odata cu aceasta creste functia lui administrativa. Acum Moinestiul era resedinta comunei urbane si in acelasi timp resedinta plasei Tazlau. Din comuna urbana Moinesti faceau parte localitatile Dealu Mare, Lunca, Moinesti, Parau.
In anul 2001 orasul Moinesti a fost declarat municipiu. Acesta hotarare a fost luata de Parlamentul Romaniei care a adoptat Legea privind declararea ca municipiu a orasului Moinesti, judetul Bacau.

Localizare Moinesti

Scrie review Moinesti

Ai vizitat Moinesti? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii