Romania locurilor frumoase

Maierus - obiective turistice Maierus

Maierus, Judetul Brasov

Localitatea Maierus este o asezare compusa din doua localitati - Maierus resedinta de comuna si Arini, localitate componenta.
Localitatea Maierus face parte din zona istorica numita Tara Barsei, delimitata de localitatile Apata la nord, Belin si Haghig la est si sud-est, Feldioara la sud si Comana si Hoghiz la vest.
Satul Maierus, resedinta de comuna, este situat la 31 km de municipiul Brasov, la 37 km de orasul Rupea, 10 km de satul Feldioara si 6 km de satul Apata.
Conform monografiei comunei Maierus (2007), primele documente referitoare la aceasta asezare dateaza din 1377, iar in decursul anilor urmatori, prezenta localitatii apare sub diferite forme atat in limba germana, maghiara si romana, astfel: Monzoros (1427), Nozbach (1476), Nosbach (1701), Maierus (1797). in limba romana, nu are nici o semnificatie. El a fost adoptat din traducerea denumirii satului " Alunis" in limba maghiara, unde devine Magzaros, apoi ajunge romanescul Magherus. Prin transformarile inerente pe care le suporta orice limba vorbita, spre perfectionare, a devenit Maierus. Pentru sasi a ramas Nussbach, adica Valea Nucilor: "Denumirea si-a capatat-o de la un parau care izvoraste din Vadul Rosu, strabate campul si se varsa in Olt. Pe ambele maluri cresc aluni" (din consemnarile preotului Josef Teutsch in 1754)

Localizare Maierus

Scrie review Maierus

Ai vizitat Maierus? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii