Romania locurilor frumoase

Fundata - obiective turistice Fundata

Fundata, Judetul Brasov

Comuna Fundata este situata la extremitatea sud-estica a judetului Brasov, la limita acestuia cu judetele Arges si Dambovita, iar muntii Leaota din masivul Bucegi sunt foarte aproape de limita cu judetul Prahova. Acestia sunt de altfel vecinii de vest si sud-vest, prin satele Dambovicioara si Rucar din judetul Arges; in partea de est si nord-est limita este cu satele branene Moieciu de Sus, Cheia si Pestera. Comuna Fundata este strabatuta de unul dintre cele mai vechi drumuri ce face legatura intre Ardeal si Tara Romaneasca si anume vestitul "culoar Bran - Rucar" (drum care in Evul Mediu a constituit o importanta cale de legatura intre Ardeal siTara Romaneasca, legand Jidava de Cumidava).
Este localitatea situata la cea mai inalta altitudine din tara locuita permanent, avand punctul cel mai inalt la 1235m (Pasul Giuvala), cu locuinte situate uneori la 1300 m sau chiar 1400 m altitudine.
Relieful comunei este destul de accidentat, cotele cele mai joase scazand sub 800 m in timp ce cotele cele mai inalte tind catre 2000 m altitudine.
Localitati componente comuna Fundata: sat Fundata, Fundatica si Sirnea.

Localizare Fundata

Scrie review Fundata

Ai vizitat Fundata? Poate ne povestesti si noua.

Nota: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Verificare: (numai litere)
* toate campurile sunt obligatorii